Saab 600

Saab 600 1985

600front.jpg600frontside.jpg600inside.jpg600rear.jpg600side.jpg

Saab 600 GLS

Endelig kom den til os! Den længe eftertragtede, meget sjældne Saab 600.
Skal vi være ærlige, så hedder den jo Saab-Lancia 600, men ikke desto mindre står der altså Saab og dermed dømmer vi den til at være meget værdig på Saab Museet!

Motor

Bilen er udstyret med intet mindre end en 1500ccm motor der yder 75hk.
Benzinen bliver tilført via 2stk Weber karburatorere.

Historie

Vi har selv importeret bilen direkte fra det store Sverige. Det var en lidt sjov omgang, men det gik ganske smertefrit. Bilen stod hos en bilforhandler og kontaktpersonen var meget behjælpelig med at få det hele til at fungere - Super fedt. Bl.a. Blev der bestilt et nyt sæt nummerplader til bilen (Blot for at de kunne sende dem tilbage), for at jeg kunne beholde de oprindelige. Transporten foregik via Freja Transport & Logistics, de ville gerne transportere bilen, dog i en normal sættevogn - Så det var med lidt frygt at der blev sagt jatak til deres meget fine tilbud, prisen var godt halv pris af hvad jeg ellers havde fået oplyst andre steder. Transporten gik selvfølgelig uden problemer og den blev transporteret ud til anlægsgartner IP Anlæg som var behjælpelige med at få bilen læsset over på en autotransporter og de sidste kilometer hjem.

Bilen har stået stille i mange år og da vi modtog den kun kørt 35.600km! Det lave kilometerantal kunne tydeligt ses på bilens generelle stand. Motoren spandt uden videre, men kunne tydeligvis godt bruge en justering af karburatorne.

Saab-Lancia

Bilen er lavet som et samarbejde imellem Saab og Lancia og skal man være ærlig, så er det nok egentlig mest bare en Lancia Delta med Saab mærker på.
Det forlyder sig dog at Saab var en lille smule med inde over bilens konstruktion og bl.a. Har stået for at lave kølesystemet på bilen.

Fordi vi elsker Saab!